Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

5 juni 2021

Droge huid? 4 tips voor mannen

Heb jij als man een droge huid? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mannen hebben een gezichtshuid die trekkerig, jeukerig en soms zelfs schilferig aanvoelt. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om dit te voorkomen, zonder dat je hiervoor de hele ochtend voor de spiegel hoeft te staan. In dit artikel geven wij onze 4 beste tips voor mannen met een droge huid.

Droge huid: oorzaak en symptomen

De oorzaak van een droge huid verschilt per man. Soms is de aanleg voor een droge huid simpelweg aangeboren, maar dat betekent niet dat je er ook altijd last van hebt. Omgevingsfactoren zoals de zon, verwarmingslucht, mondkapjes of (vries)kou kunnen de productiviteit van je talgklieren verminderen, net als aantasting van de beschermlaag van je gezichtshuid.

Naarmate je als man ouder wordt, neemt de kans op een droge huid toe. Je zult dan merken dat je gezicht soms trekkerig, ruw of jeukerig aanvoelt. Ook kan de gezichtshuid rood zijn en gaan schilferen – met name op je wangen en onder je baardharen. Scheren zal deze symptomen alleen maar verergeren en zorgen voor nog meer roodheid en een branderig gevoel.

Wat kan ik doen tegen een droge huid?

Er zijn 4 dingen die je als man kunt doen om een droge huid te voorkomen of te behandelen:

1). Gebruik een goede gezichtsreiniger

Het dagelijks reinigen van je gezicht is essentieel om talg, zweet en ander vuil te verwijderen. Wel is het belangrijk om te kiezen voor een milde gezichtsreiniger, want de meeste reinigers bevatten synthetische ingrediënten die teveel van je eigen natuurlijke huidvetten weghalen. Gebruik daarom een milde formule zonder siliconen, parabenen en sulfaten zoals Doers of London Facial Cleanser.

2). Gebruik een goede gezichtscrème

Een gezichtscrème (vaak ook wel dagcrème of moisturizer genoemd) is het ultieme product om je droge huid te hydrateren, een gezonde glans te geven en schilfers te voorkomen. Ook hier is het cruciaal om een hoogwaardige formule zonder irriterende stoffen te gebruiken. Daarnaast kun je kiezen voor een speciaal product dat roodheid vermindert zoals Recipe for men's Anti-Redness Gel.

3). Gebruik een goede scrub

Scrubben (vaak ook wel exfoliëren genoemd) is de beste manier om dode huidcellen te verwijderen en verstopte poriën te voorkomen. Op een droge huid kan scrubben echter irritatie veroorzaken. Daarom is het belangrijk om het niet te vaak te doen, één keer per twee weken is al genoeg. Gebruik daarnaast een rijke, antiseptische en hydraterende scrub zoals Bluebeards Revenge Face Scrub.

4). Gebruik een goed scheerproduct

Scheren is misschien wel het meest irriterende wat je op een droge huid kunt doen. Hanteer daarom de juiste scheertechniek, voorkom de grootste scheerblunders en gebruik aluin na het scheren. En het belangrijkste: gebruik alleen een hoogwaardig scheermes zoals een open scheermes of safety razor. De Muhle R89 Double Edge Safety Razor is een klassieker onder mannen met een droge huid.