Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

15 april 2022

Exfoliant: wat zijn de voordelen voor mannen?

Exfoliëren is een woord waarvan veel mannen nog nooit hebben gehoord. Wil je als man echter een stralende, frisse en egale huid, dan voeg je dit woord liefst zo snel mogelijk aan je vocabulaire toe. Een exfoliant is namelijk een van de beste producten om je huid jong en gezond te houden en kan bij het juiste gebruik een enorm verschil maken voor je uitstraling.

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is het op milde wijze verwijderen van huidcellen van de bovenste huidlaag. Dit proces gebeurt met een exfoliant, een crèmige substantie die vaak bestaat uit fruitzuren (AHA) of salicylzuren (BHA). Exfoliëren staat ook wel bekend als peelen en biedt niet alleen voor de vrouwenhuid, maar ook voor de mannenhuid tal van voordelen.

Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en vuiligheid, schoont verstopte poriën op, bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen, maakt de huid egaler, gaat ontstekingen tegen en helpt om rimpels te voorkomen. Ook is exfoliëren een van de beste manieren om acne bij mannen te bestrijden. Een milde exfoliant hydrateert en reinigt de huid en zorgt voor een gladde en stralende teint.

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

Laten we meteen een veelvoorkomend misverstand uit de wereld helpen; exfoliëren is niet hetzelfde als scrubben. Een gezichtsscrub is een crème met minuscule korreltjes, die voorzichtig over de huid schuren om dode huidcellen te verwijderen. Door de korrelige structuur van de crème kun je hierbij echter ook gezonde cellen wegschrapen en de huid kwetsbaar maken voor invloeden van buitenaf.

Een exfoliant is een mildere substantie en ontleent zijn werking doorgaans vooral aan in de crème aanwezige fruitzuren en salicylzuren. Deze natuurlijke ingrediënten weken vuiligheid en andere onzuiverheden als het ware diep uit de huidoppervlakte, waardoor de reiniging grondiger is dan bij een scrub en gezonde huidcellen niet van de huid worden afgeschuurd.

Wat is de beste exfoliant voor mannen?

Ben je overtuigd van het nut van exfoliëren, maar weet je niet wat nu de beste exfoliant is voor jou als man? Hieronder hebben wij onze 3 favoriete exfolianten voor je op een rijtje gezet:

1). Lumin Skin Exfoliating Rub

Lumin Skin Exfoliating Rub is een verkwikkende combinatie tussen een milde gezichtsscrub en diep reinigende exfoliant voor mannen. De natuurlijke formule met houtskool, rozemarijnbladextract en groene thee extract helpt bij het verwijderen van vuil dat zich diep in je poriën heeft opgehoopt, polijst dode huidcellen en kan acnelittekens vervagen. Een absolute aanrader voor elke man.

2). Anthony Glycolic Exfoliating & Resurfacing Wipes

Als stijlbewuste man met een druk leven heb je niet altijd tijd om ‘s ochtends uitgebreid voor de spiegel te staan. De ideale oplossing hiervoor zijn Anthony Glycolic Exfoliating & Resurfacing Wipes. Deze handige dubbelzijdige exfoliërende doekjes neem je makkelijk overal naartoe en zorgen dankzij natuurlijk glycolzuur, aloë vera, ginseng en vitamine E voor een gladde, frisse en sterke huid.

3). Baxter of California Exfoliating Body Bar

Voor een optimale verzorging wil je als man niet alleen je gezicht, maar ook de rest van je lichaam eens in de zoveel tijd extra verzorgen. Dit doe je met de Baxter of California Exfoliating Body Bar, een parabeenvrije en revitaliserende lichaamszeep met puimsteen, jojoba en olijfzaad voor de effectieve verwijdering van dode huidcellen. Deze rijke exfoliant is bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik.