Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

3 april 2021

Geuren voor echte gentlemen

Herengeuren zijn al eeuwenlang geliefd bij mannen én vrouwen. Met de juiste mannengeur zorg je ervoor dat je niet alleen heerlijk ruikt, maar geef je ook een krachtig statement af. Maar welke geur moet je kiezen en wat is het verschil tussen eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne? Hieronder lees je alles wat je moet weten over de lekkerste herengeuren.

Hoe kies ik een herengeur?

Mannengeuren zijn er in vele soorten en maten. Vaak bestaan ze uit een complexe mix van meerdere bestanddelen, waarbij één ingrediënt de boventoon voert. Hierdoor kan een geur bijvoorbeeld zoet, fris, kruidig, fruitig, bloemig of juist houtig ruiken. Welke herengeur jij het lekkerst vindt, is dan ook sterk afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Je persoonlijke smaak hangt weer samen met de associaties die je met bepaalde geuren hebt. Daarnaast doen geuren vaak iets met je brein. Zo draagt een geur als pepermunt bij aan een staat van alertheid, terwijl lavendel juist bekendstaat om de kalmerende werking.

Tot slot wordt de ideale mannengeur mede bepaald door de gelegenheid. Zo kies je op een doorsnee zomermiddag waarschijnlijk eerder voor een lichter geurtje dan tijdens een chique diner op kerstavond. Zo is er voor elk seizoen, tijdstip en moment wel een geschikte herengeur.

Eau de parfum, eau de toilette of eau de cologne: wat is het verschil?

Bij Mannenzaak kun je kiezen uit de beste herengeuren voor de moderne en stijlvolle man. Je hebt hierbij de keuze uit onder meer eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Het belangrijkste verschil zit hem in de intensiteit van de geur en het aantal uren dat je deze blijft ruiken. Hoe minder intens een herengeur, hoe lager vaak ook de prijs.

Eau de parfum

Eau de parfum is de beste keuze als je houdt van een sterke geur die je lang blijft ruiken. Waanzinnig populair bij mannen is bijvoorbeeld de Captain Fawcett Eau de Parfum Booze and Baccy. Deze heerlijk geur is gemaakt in samenwerking met de wereldberoemde Dandy & Gentleman Ricki Hall en valt op door topnoten van bay rum, pittige sinaasappel en bergamot.

Eau de toilette

Eau de toilette is de ideale middenweg als een geur niet te sterk mag zijn, maar je deze wel redelijk lang wilt ruiken. Aan de Original Blend Eau De Toilette van Bluebeards Revenge kun je je in elk geval geen buil vallen. Deze frisse en mannelijke herengeur heeft een verkwikkend effect door de citrustonen van Siciliaanse bergamot en de levendigheid van Ligurische basilicum.

Eau de cologne

Eau de cologne is een goede optie als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een geur en accepteert dat je deze iets minder lang blijft ruiken. Overigens vinden wij dat de geur van Taylor of Old Bond Street Cologne Sandalwood absoluut niet snel vervliegt. Deze warme en distinctieve houtachtige geur valt geweldig in de smaak bij onze klanten en heeft topnoten van geranium, lavendel en vloeibare amber.