Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

11 april 2020

Help, ik heb droog haar! Wat nu?

Is jouw haar vaak droog, pluizig en statisch? Breekt het snel af, mis je de glans en zijn de haarpunten ruw en gespleten? Dan heb je net als veel andere mannen last van droog haar. Geen nood: er zijn dingen die je kunt doen om dit probleem op te lossen. Met de tips in dit artikel maak jij je haar binnen no-time weer zacht, sterk, gezond en glanzend.

Waarom krijgen mannen droog haar?

Vaker nog dan vrouwen hebben mannen last van droog, dun en pluizig haar. Dat komt onder andere omdat de meeste mannen minder aandacht besteden aan hun haarverzorging. Toch zijn de oorzaken van droog haar bij zowel mannen als vrouwen vaak hetzelfde.

Een belangrijke rol spelen seizoensinvloeden. In de zomer zijn het de zon, zeewater en chloor die een aanslag plegen op je haar. Zon droogt het uit, zout in zeewater onttrekt vocht en chloor in het zwembad verwijdert het talgvet van je hoofdhuid. In de winter zijn het een loeiende verwarming, nylon winterjas of wollen trui die je haar droog, breekbaar en statisch maken.

Hoewel sommige van bovenstaande dingen lastig zijn om te vermijden, doen veel mannen daarnaast dingen die ronduit slecht zijn voor het haar. Denk aan te heet douchen, een verkeerde shampoo (die slecht hydrateert), te vaak wassen, te hard met een handdoek het haar afdrogen en te vaak föhnen.

Heb ik zelf last van droog haar?

Als je nog twijfelt of je haar te droog is of niet, dan kun je dit zelf simpel testen. Vul een glas met water en leg er een haartje in. Is het te droog, dan zal het direct zinken doordat het water absorbeert. Ook kun je een haartje met je vingers uit elkaar trekken om te kijken hoe snel het knapt. Droge en pluizige haren zijn namelijk breekbaar in vergelijking met gehydrateerde en gezonde haren.

Hoe kan ik droog haar herstellen?

Droog haar herstellen is voor de meeste mannen gelukkig verrassend makkelijk. Uitdrogende omstandigheden in de zomer en winter kun je natuurlijk niet helemaal vermijden, maar voor het grootste deel heb je de conditie van je haar zelf in de hand.

De eerste stap is te stoppen met een aantal slechte gewoonten op het gebied van je haarverzorging. Denk aan te heet douchen, te vaak wassen en het gebruik van slechte haarverzorgingsproducten. De tweede stap is het vervangen van deze slechte gewoonten en producten door de juiste alternatieven.

De meeste invloed die je zelf kunt uitoefenen op je haar, is het gebruik van de juiste haarverzorgingsproducten. Elke dag weer kun je je haren hiermee voeden, hydrateren en verzorgen. Zo bescherm jij je haar tegen uitdrogende omstandigheden en hou je het gezond, zacht en sterk. Met de juiste producten kan zelfs het droogste haar herstellen (knip wel eerst de gespleten punten eraf).

Hoe krijg ik zacht, sterk en gezond haar?

Dé twee verzorgingsproducten waarmee jij je haar weer gezond laat glanzen, zijn shampoo en conditioner. Speciaal voor mannen met droog haar hebben wij een selectie gemaakt van de beste opties.

Dit zijn de beste shampoos voor mannen met droog haar:

  • Hanz de Fuko Natural Shampoo – luxe shampoo met puur natuurlijke plantenextracten en aminozuren voor merkbaar dikker, sterker, zachter, gezonder en glanzender haar
  • Hanz de Fuko Dry Shampoo – minder agressief dan normale shampoo en behoudt hierdoor meer van de natuurlijke oliën in je haar. Voor gezonde glans en een dikkere of vollere look!

Dit zijn de beste conditioners voor mannen met droog haar:

Meer weten over het voorkomen of herstellen van droog haar? Of heb je een andere vraag over haarverzorging voor mannen? Twijfel niet en laat het ons weten. We helpen je graag verder.