Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

28 mei 2022

Hoe kan ik er als man jonger uitzien?

Over mannen wordt wel eens gezegd dat ze op latere leeftijd hun jeugdige uitstraling goed weten te behouden. Toch zou de gemiddelde man er liever nog wat jaartjes jonger willen uitzien. Wil ook jij je niet alleen jong blijven voelen, maar er ook zo blijven uitzien? Volg dan de 5 onderstaande tips op om jaren jonger te lijken en rimpels, wallen en grijze haren te voorkomen.

Hydrateer je gezichtshuid

Fijne lijntjes en rimpels kun je het beste voorkomen door je gezichtshuid dagelijks goed te hydrateren. Dit doe je bij voorkeur met een goede gezichtscrème, die een hydraterende formule combineert met natuurlijke en voedende ingrediënten.

Een goed voorbeeld van zo’n gezichtscrème is Lumin Skin Moisturizer Balm. Deze vochtinbrengende balsem van Lumin bevat onder meer meadowfoam zaadolie, gemberextract en appelextract om fijne lijntjes te verzachten en vroege tekenen van veroudering te vertragen.

Verzorg je ogen

Weinig dingen laten je zo snel ouder lijken als dikke wallen of donkere kringen onder je ogen. Het verzorgen van dit gebied is dan ook zeer belangrijk om je jonge uitstraling te behouden, maar helaas is oogverzorging bij veel mannen een ondergeschoven kindje.

Met een product als Lumin Skin Dark Circle Defense bestrijd je niet alleen donkere kringen onder je ogen, maar verzacht je ook gezwollen ogen, verminder je fijne rimpels en maak je kraaienpootjes gladder. Dankzij niacinamide wordt daarnaast de beschermende huidbarrière versterkt.

Behoud een stralende lach

Een van de eerste dingen waar je bij iemand anders naar kijkt is de lach. Een gezond en wit gebit straalt jeugdigheid uit, terwijl gaatjes en gele tanden iemand in één klap jaren ouder maken. Dagelijks tandenpoetsen moet dan ook de hoofdprioriteit zijn in de verzorgingsroutine van een man.

Met een goede tandpasta met de juiste ingrediënten bereik je over het algemeen betere resultaten dan met een standaardproduct uit de supermarkt. Heb je bijvoorbeeld jarenlang gerookt of drink je veel koffie? Dan is Marvis Tandpasta Smokers Whitening Mint de ultieme whitening tandpasta.

Neem een gezichtsmasker

Veel mannen zien een gezichtsmasker als een typisch vrouwenproduct. Gelukkig is dit de laatste jaren snel aan het veranderen, want steeds meer mannen gebruiken geregeld een masker dat de gezichtshuid voedt en hydrateert.

Een gezichtsmasker zoals Barber Pro Putty Peel Off Gezichtsmasker is speciaal voor de mannenhuid ontwikkeld en biedt een salonwaardige huidverzorgingsbehandeling. Dit aangename houtskoolmasker reinigt de poriën diep van binnen en verwijdert onzuiverheden en mee-eters.

Scheer je regelmatig

Er zijn veel redenen om je baard te laten staan, maar dit kan je als man wel iets ouder doen lijken. Als dit juist niet de bedoeling is, dan kun je overwegen om je baard dagelijks te trimmen. Verzorg je baard en onderliggende huid dan wel met een baardolie zoals Proraso Baardolie Wood & Spice.

Wil je echt jaren jonger lijken? Dan gaat er nog altijd niets boven jezelf dagelijks glad scheren. Het gladste scheerresultaat bereik je met een combinatie van een pre-shave zoals Bluebeards Revenge Pre-Shave Oil, een goede scheerzeep en een open scheermes of safety razor.

Gebruik de juiste haarproducten

Grijze haren en kaalheid behoren tot de grootste ergernissen bij mannen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan en er als man jaren jonger uit te zien. Denk hierbij aan een actieve levensstijl met zo min mogelijk stress en gezonde voeding.

Daarnaast is het belangrijk om blootstelling aan chemische stoffen in haarverzorgingsproducten zoals shampoos en conditioners waar mogelijk te voorkomen. Gebruik daarom alleen haarproducten voor mannen met natuurlijke ingrediënten, zoals de producten van Hanz de Fuko en Baxter of California.