Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

30 juni 2022

Hoe verzorg ik mijn baard in de zomer?

Nu de zomer officieel zijn intrede heeft gedaan, zijn de temperaturen in Nederland en België rap gestegen tot zomerse hoogten. Als trotse baarddrager merk je direct dat deze zomerse omstandigheden een beproeving voor je baard zijn. Hieronder delen wij onze 4 beste tips om je baard in de zomer extra goed te verzorgen en zo fris, zacht en gezond te houden.

1). Was je baard vaker

In de zomer is er geen ontkomen aan; je moet je baard vaker wassen. In de warme zomermaanden zweet je meer en ontstaat er in je baard een optimaal klimaat voor bacteriën om te gedijen. Dit is niet alleen onhygiënisch, maar vergroot ook de kans op huidproblemen zoals acne. Dit is gelukkig eenvoudig te voorkomen door je baard in dit jaargetijde iets vaker te wassen dan normaal.

Onze tip: Het beste was je je baard met een goede baardshampoo zoals Proraso Baardshampoo Refreshing. Deze verzorgende baardshampoo verbetert de conditie van je baard en huid en reinigt en verzacht de baardharen met een heerlijk frisse, schone geur.

2). Scrub je huid vaker

In de zomer zweet je niet alleen meer, maar onderneem je ook meer activiteiten. Denk hierbij aan zwemmen, feesten en dagjes op het strand. Onvermijdelijk gaan talg, vuiligheid en zweet zich hierdoor ophopen tussen dode huidcellen en verliest jouw huid langzaam zijn glans en gezondheid. Het is daarom raadzaam om je gezicht 2 keer per week te schrijven met een goede gezichtsscrub.

Onze tip: Proraso Baard Scrub maakt je gezicht heerlijk glad en zacht en verwijdert roos en schilfers effectief uit je baard. Dankzij de natuurlijke formule en frisse geur van mint en rozemarijn voel je je na elke scrub als herboren.

3). Kam je baard vaker

In de praktijk zul je als man merken dat je baard in de zomer wat grover aanvoelt. Niet alleen voelt dit minder prettig en wat onverzorgder, maar ook gaat het ten koste van de styling. Een handige tip is daarom om in de zomermaanden altijd een baardkam met je mee te nemen. Zo kun jij de weerbarstige haren in je baard af en toe even doorkammen om knopen en klitten te voorkomen.

Onze tip: De inklapbare Captain Fawcett Baardkam is een kleine en handzame kam die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Dankzij het speciale ontwerp met fijne tanden kun jij je baard en snor zo altijd en overal optimaal verzorgen, onderhouden en vormgeven.

4). Hydrateer je baard vaker

Door de stralen van de warme zomerzon drogen je baardharen eerder uit. Hierdoor kan je baard droog en broos aanvoelen en wordt deze steeds minder makkelijk doorkambaar. Dagelijkse verzorging met een goede baardolie is daarom zeker in de warmste maanden echt onmisbaar. Voor de beste verzorging of bij een lange baard gebruik je een baardolie zelfs het hele jaar door.

Onze tip: Dr K Soap Company Baardolie Bay Spice is met zijn verfrissende en opbeurende geur de ideale baardolie voor in de zomer. De luxe formule boordevol vitamines en voedingsstoffen laat je baard heerlijk ruiken door geurnoten van West-Indisch laurierblad, bergamot, limoen en kaneel.