Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

24 juli 2022

Moet ik mijn baard wel of niet scheren in de zomer?

In de zomermaanden staan veel mannen geregeld vertwijfeld voor de spiegel; moeten ze hun baard nu wel of niet afscheren in deze warme periode? We kunnen alvast verklappen dat dit compleet een kwestie van persoonlijke voorkeur is. Voor zowel het wel als niet afscheren van je baard in de zomer zijn namelijk verschillende argumenten te bedenken, die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Redenen om je baard af te scheren in de zomer

Feit is in elk geval dat je baard in de zomer wat extra verzorging nodig heeft. Felle UV-straling, drukkende warmte en meer zweet zorgen voor een grotere kans op dode huidcellen, schilfers, roos en droge en weerbarstige baardharen. Je kunt dit voorkomen door je baard vaker te wassen, scrubben, kammen en hydrateren met baardolie, maar hier moet je maar net zin in hebben.

Niet elke man zit te wachten op deze extra baardverzorging en al helemaal niet tijdens zomerse uitjes of op vakantie. Daarnaast kan een baard bij regelmatige blootstelling aan de zon zorgen voor ongelijkmatige verkleuring. Wanneer je hem dan later toch zou afscheren, is er een verschil zichtbaar tussen je donkerder gekleurde wangen en de blekere huid rondom je kin en kaaklijn.

Een laatste veelgehoord argument om je baard af te scheren in de zomer is dat je het door je baard warmer zou hebben in de zon. Dit is echter een fabeltje. Sterker nog; een baard houdt warmte en UV-straling zelfs tegen en zorgt hierdoor voor meer verkoeling op je huid. Voor een fris en koel gevoel in de zomer wil je je baard dus niet afscheren, maar juist laten staan!

Redenen om je baard te laten staan in de zomer

Dit is echter zeker niet de enige reden om je baard te laten staan in de zomer. Veel mannen willen hun baard immers laten groeien, waardoor het afscheren ervan überhaupt geen optie is. Een leuk feitje is bovendien dat je baard tot wel 2 keer sneller groeit in de zomer. Dit maakt het extra zonde om hem af te scheren als je al enige tijd bezig bent met het kweken van een vollere baard.

Het slechtste wat je kunt doen als je een baard met een langer model nastreeft, is dan ook om hem elke zomer af te scheren. Baardhaar groeit gemiddeld namelijk met slechts 0,5 cm tot 1,5 cm per maand, waardoor je in de herfst en winter simpelweg niet genoeg tijd hebt om een indrukwekkende baard op te bouwen. Zeker niet omdat baardgroei in de winter ook nog eens minder snel gaat.

Baard wel of niet scheren in de zomer: onze tips

Wil je je baard toch afscheren? Doe dit dan altijd vóór de zonnige maanden beginnen, want anders loop je het risico dat je in je gezicht niet egaal verkleurt. Wat je óók kunt doen, is kiezen voor de gulden middenweg. In dat geval houd je je baard in de zomermaanden op een wat korter model. Je hoeft je baard dan niet heel intensief te verzorgen en kan je baardgroei na de zomer weer oppakken.

Besluit je naar aanleiding hiervan om je baard in de zomermaanden te laten staan? Gebruik dan wel de juiste producten om je baard optimale verzorging te bieden – zelfs als je hiervoor niet elke dag de tijd hebt. Regelmatig een baardshampoo, baardconditioner en baardolie gebruiken is al genoeg om je baard in zacht, gezond en glanzend te houden en maakt een groot verschil voor je uitstraling.

Deze producten raden wij aan voor een goede, snellen en makkelijke baardverzorging in de zomer:

  • Reuzel Beard Foam Wood & Spice. Unieke formule om gespleten haarpunten te repareren, jeuk te verminderen, dikker haar te bevorderen en je baardharen te verzachten. Trekt volledig in je baard waardoor je de baardharen voedt en hydrateert van de wortel tot de punt.
  • Suavecito Baard Conditioner. Deze luxe baardconditioner ondersteunt je door de zon uitgedroogde baardharen met natuurlijke ingrediënten als avocado-olie, sheaboter en olijfolie en maakt je baard sterker, zachter en gladder.
  • Proraso Baardolie Azur Lime. Met een heerlijk verfrissende citrusgeur is dit de ultieme baardolie voor de zomer. De natuurlijke formule helpt stoppels en opstandige baarden te verzachten en maakt je baard makkelijk plooibaar en snel in elk gewenst model te brengen.