Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

8 februari 2023

Vette huid? 4 tips voor mannen

Een vette huid is onder mannen een veelvoorkomend probleem. Vanzelfsprekend zit je echter niet op een glimmend voorhoofd, puistjes en andere onzuiverheden te wachten. Heb jij als man ook last van een vette huid en ben je benieuwd wat je hiertegen kunt doen? Ontdek wat de oorzaak is van je glimmende huid en lees onze 4 beste tips voor mannen om snel en natuurlijk van je vette huid af te komen.

Wat is de oorzaak van een vette huid?

De huid van mannen is anders dan die van vrouwen. Zo is de mannenhuid dikker, is de structuur anders, zijn de poriën groter en hebben mannen een andere hormoonhuishouding. Hierdoor bevat de mannenhuid relatief veel huidklieren die talg produceren. Talg is het natuurlijke vet dat je huid gezond, gehydrateerd en soepel houdt en zo een droge huid voorkomt.

Bij sommige mannen produceren de talgklieren echter zoveel talg, dat de huid te vet wordt. De overtollige talg kan zich vermengen met dode huidcellen en vervolgens vast komen te zitten in poriën, die hierdoor verstopt raken en groter worden. In dat geval ontstaan vaak mee-eters en puistjes. Ook kunnen ongezonde voeding, UV-straling en genetische factoren bijdragen aan een vette huid.

Wat te doen tegen een vette huid?

Dit zijn de 4 beste dingen die je als man kunt doen tegen een vette huid:

1). Reinig je gezichtshuid dagelijks

Het geheim tegen een vette huid is reinigen, reinigen en nog eens reinigen. Een goede gezichtsreiniger maakt korte metten met een glimmende neus of voorhoofd door overtollig talg te verwijderen en de pH van de huid in evenwicht te houden. Tip: gebruik altijd een gezichtsreiniger met natuurlijke ingrediënten die je hormoonhuishouding niet verstoren zoals Brickell Men's Products Balancing Toner.

2). Gebruik een gezichtscrème zonder oliën

Naast een gezichtsreiniger is het gebruik van een goede gezichtscrème voor mannen noodzakelijk om te voorkomen dat de huid door dagelijkse reiniging té droog wordt. Belangrijk is dan wel om te kiezen voor een moisturizer die geen oliën bevat. Baxter of California Oil Free Moisturizer is het ideale product voor mannen die hun huid willen verfrissen en hydrateren, zonder deze vet te maken.

3). Exfolieer je huid regelmatig

Je gezicht enkele keren per week exfoliëren is cruciaal als je een vette huid wilt voorkomen. Een goede exfoliërende gezichtsscrub zoals Lumin Skin Exfoliating Rub verwijdert dode huidcellen en voorkomt verstopte poriën die mee-eters en acne veroorzaken. Dankzij de actieve houtskool verwijdert deze exfoliant zelfs oliën en vuiligheid die zich diep in de poriën heeft opgehoopt.

4). Gebruik reinigingsdoekjes met glycolzuur

Voor sommige mannen is ‘s ochtends één keer reinigen met een gezichtsreiniger niet genoeg. Heb jij een extreem vette huid? Gebruik dan voor ’s avonds voor het slapen gaan en eventueel nog een keer gedurende de dag reinigingsdoekjes om overtollige huidvetten te absorberen. Anthony Glycolic Exfoliating & Resurfacing Wipes bevatten glycolzuur om de vette huid snel en eenvoudig te reinigen.