Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

12 oktober 2023

Gespleten punten bij mannen: tips voor sterk haar

Heb jij als man een middellang tot lang kapsel en is je haar soms dof, breekbaar of futloos? Dan kan het zijn dat je last hebt van gespleten punten. Hoewel de meeste mannen er niet bij stilstaan, kan dit probleem je ideale kapsel flink in de weg zitten. In dit artikel bespreken we daarom de oorzaken en oplossingen voor gespleten punten bij mannen.

Wat zijn gespleten punten?

Gespleten punten ontstaan wanneer de buitenste laag van je haar beschadigd raakt. Dit kan komen door hitte (bijvoorbeeld door föhnen), te vaak je haar borstelen of vele andere factoren. Door de beschadiging ziet je haar er letterlijk uit als een gespleten puntje, waarbij de binnenste haarlaag blootligt en hierdoor uitdroogt.

Naast het feit dat gespleten punten er niet bepaald aantrekkelijk uitzien, kunnen ze ook leiden tot verdere haarbeschadiging. Als je ze niet behandelt, kunnen ze als het ware verder omhoog kruipen richting je haarwortel en je haar nog meer beschadigen. Alleen daarom al is het een goed idee om dode punten in je haar af en toe door de kapper bij te laten werken.

Wat zijn de oorzaken van gespleten punten?

Bij mannen zijn er 4 veelvoorkomende oorzaken van gespleten punten:

Ruwe haarbehandeling

Of het nu gaat om het ruw drogen van het haar met een handdoek of kammen zonder voorzichtigheid; mannen hebben de neiging om minder zacht om te gaan met hun haar. Dit kan leiden tot breuk en gespleten punten.

Hoofddeksels

Met name jonge mannen dragen vaker petten of helmen. Deze kunnen wrijving veroorzaken, wat leidt tot haarbreuk en gespleten punten. Vooral strakke petten die constant worden gedragen, kunnen druk uitoefenen op het haar.

Blootstelling aan elementen

Mannen zijn statistisch gezien vaker buiten voor activiteiten zoals sport, werk of recreatie. Blootstelling aan zon, wind en vervuiling kan het haar uitdrogen en beschadigen, wat leidt tot gespleten punten.

Minder haarverzorgingsproducten

Terwijl de meeste vrouwen graag haarverzorgingsproducten zoals haarmaskers en conditioners gebruiken, slaan mannen deze stap vaak over, waardoor hun haar minder beschermd is.

Gespleten punten voorkomen: tips voor mannen

Wil jij gespleten punten in je haar als man herstellen of liever nog voorkomen? Pas dan de volgende tips toe:

  1. Ga voorzichtiger om met je haar: Droog je haar niet al te ruw met een handdoek na het douchen en probeer het natuurlijk te laten drogen. Als je toch een föhn gebruikt, gebruik dan ook een hittebeschermend product zoals Reuzel Grooming Tonic.
  2. Dagelijkse routine: Geef je haar de ruimte om te ademen en draag niet de hele dag petten of andere hoofddeksels. Zorg daarnaast voor een gebalanceerd dieet rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen, want je haar weerspiegelt je algehele gezondheid.
  3. Regelmatig knippen: Zelfs als je je haar lang wilt laten groeien, is het essentieel om het regelmatig te laten knippen om gespleten punten te verwijderen. Weetje: regelmatig je haar laten knippen kan de haargroei zelfs bevorderen.
  4. Hydrateer en verzorg: Net zoals je huid, heeft je haar hydratatie, voeding en verzorging nodig. Overweeg een haarolie om een eind te maken aan droog of pluizig haar met gespleten punten.
  5. Kies de juiste producten: Investeer in kwalitatieve shampoos en conditioners speciaal voor mannen. Deze producten zijn vaak minder agressief en bevatten natuurlijke en voedende ingrediënten die gespleten punten helpen voorkomen.