Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

10 mei 2022

Ik heb wallen en kringen onder mijn ogen! Wat nu?

Iedere man heeft er wel eens last van na een avondje doorzakken of een stressvolle periode: wallen of donkere kringen onder de ogen. Niets wat een paar nachten goede slaap of een ontspannende vakantie niet kan genezen, maar wel iets wat je als man natuurlijk liever wilt voorkomen. In dit artikel lees je over de oorzaken van wallen en kringen en de meest effectieve manieren om ze te voorkomen.

Hoe ontstaan wallen en kringen onder ogen?

Wallen en kringen kunnen vele oorzaken hebben. Belangrijke factoren zijn onder meer erfelijkheid, vermoeidheid, veroudering en je levensstijl. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat de ogen een groot deel van de dag voor je aan het werk zijn. Zo zijn je oogleden continu in beweging, knipper je duizenden keren per dag en wrijf je regelmatig ongemerkt in je ogen.

Door dit intensieve gebruik is het onvermijdelijk dat je gezichtshuid rondom de oogzone in de loop der jaren dunner en slapper wordt. Mannen hebben hierbij nog het geluk dat ze doorgaans een sterkere botstructuur hebben dan vrouwen, waardoor de huid zich rondom de ogen strakker spant. Hierdoor zijn wallen en kringen minder snel zichtbaar, maar vroeg of laat verschijnen ze toch.

Wat is het verschil tussen wallen en kringen?

Wallen en donkere kringen zijn niet hetzelfde, waardoor de oorzaken ervoor ook iets van elkaar verschillen. De meeste kringen onder de ogen zijn vasculaire kringen, met een vaak blauwe of paarsige kleur. Deze kringen zijn relatief sneller zichtbaar op een lichte huid en worden met name veroorzaakt door vermoeidheid en erfelijke factoren.

In tegenstelling tot kringen zijn wallen vochtkussentjes rondom de ogen. In medische termen staat dit verschijnsel ook wel bekend als periorbitaal oedeem. Een ophoping van vocht rondom de oogkassen heeft vaak te maken met genetische aspecten, maar ook met het vasthouden van teveel vocht in het lichaam. Dit kan komen door overmatige zoutconsumptie of andere leefstijlfactoren.

Hoe krijg je wallen en donkere kringen weg?

Het wegkrijgen van wallen en donkere kringen begint dan ook met een gezonde levensstijl. Je kunt immers met de beste oogcrèmes smeren; zolang je dagelijks slecht slaapt, rookt, stress ervaart of ongezond eet, zullen je wallen en kringen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gun jezelf in je drukke leven daarom voldoende slaap, gezonde voeding en ontspanning.

Is jouw levensstijl gezond, maar heb je nog steeds last van wallen of donkerblauwe kringen? Dan zijn er enkele producten die je kunnen helpen om zelfs de meest hardnekkige wallen en kringen te verminderen:

  • Lumin Skin Dark Circle Defense. Deze hoogwaardige oogcrème is geschikt voor alle huidtypes en verzacht wallen of gezwollen ogen. Dankzij een combinatie van niacinamide, citroenextract en cafeïne wordt ook de poriegrootte verkleind en verminderen fijne rimpels en lijntjes.
  • Recipe for men Under Eye Gel 25 ml. Deze ooggel helpt het verschijnen van donkere kringen en wallen in het oogcontourgebied te minimaliseren. Geformuleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden, mineralen en peptiden hydrateert en verstevigt het de oogzone voor een ontspannen en verfrist uiterlijk.
  • Lumin Skin Anti-Fatigue Eye Patch. Deze handige ooglapjes zijn ideaal om overal mee naartoe te nemen en verzachten vermoeide ogen bij weinig slaap of teveel stress. Een behandeling van 10 tot 15 minuten is al voldoende voor een diepe hydratatie en frissere uitstraling.