Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €50
Achteraf betalen

28 augustus 2021

Waarom moet ik een baardkam gebruiken?

Is jouw baard de fase van stoppelbaard ontgroeid? Dan krijg je te maken met lange en vaak weerbarstige haren. Een tweewekelijks bezoekje aan de barbier is hierdoor niet meer genoeg om je baard strak in model te houden. Net als bij je kapsel heb je hiervoor een extra product nodig – in dit geval een baardkam! In dit artikel zetten we alle voordelen van een baardkam op een rijtje.

Een baardkam brengt je baard in model

Dit voordeel komt inmiddels niet meer als een verrasing. Wel is het voor de meeste bebaarde mannen een aangename verrassing hoe snel ze niet meer zonder baardkam kunnen, nadat ze deze eenmaal zijn gaan gebruiken.

Een baardkam heeft ten opzichte van een gewone kam kleinere en dikkere tanden met meer ruimte ertussen. Dit maakt het als man zó makkelijk om je baard te stylen, dat je al snel niets anders meer wilt. Hoe langer je baard, hoe minder je zonder een baardkam kunt!

Tip: Bekijk hier een overzicht van al onze baardkammen. Een speciale aanrader is de Apothecary87 Barber Comb, waarmee je naast je baard ook je snor en kapsel de hele dag in model houdt.

Een baardkam helpt bij een betere doorbloeding

Net als een baardborstel en een scrub draagt het gebruik van een baardkam bij aan een betere doorbloeding van de gezichtshuid. Dit komt omdat je de gezichtshuid met de kam masseert en dode huidcellen en vuiligheid uit je baard verwijdert.

In theorie zou de betere doorbloeding naar de baardfollikels zelfs kunnen leiden tot een vollere en sneller groeiende baard zonder kale plekken. Onze conclusie: baat het niet, dan schaadt het niet!

Tip: Voor een nog betere doorbloeding gebruik je naast een gezichtsscrub ook een specifieke baardscrub zoals de Proraso Baard Scrub. Elimineert roos en huidschilfers en maakt je baard heerlijk glad en zacht.

Een baardkam helpt tegen knopen en klitten in je baard

Net als baardshampoo helpt het gebruik van een baardkam tegen knopen en klitten in je baard. Zeker als je krullende baardharen hebt, kun je hier al snel last van krijgen. Dat geldt ook als de haren uitgedroogd zijn, bijvoorbeeld door juist te vaak wassen met baardshampoo.

Goed om te weten is dat de ene baardkam beter werkt tegen knopen en klitten dan de andere. Met name een kam met wijde tanden en gemaakt van hout of cellulose acetaat is erg effectief. Dit voorkomt dat je baard statisch wordt en maakt het doorkammen gemakkelijker.

Tip: De Mr Bear Family baardkam is gemaakt van 100% perzik hout en heeft extra wijde tanden. Aanbevolen in  gebruik met Reuzel Beard Foam Wood & Spice om je baard te temmen en makkelijk doorkambaar en modelleerbaar te maken.

Een baardkam helpt om baardolie te verdelen

Er zijn heel veel redenen om baardolie te gebruiken, maar de belangrijkste is dat je baard zich makkelijker in model laat brengen. Zonder baardolie kan je baardkam niet alleen vastlopen op knopen en klitten, maar blijven droge haren ook weerbarstig en lastig plooibaar.

Andersom werkt dit net zo. Door een baardkam te gebruiken, is het makkelijker om de baardolie goed door je hele baard te verdelen. Breng daarom eerst enkele druppels olie met je handen aan en kam het voor een optimale verspreiding daarna goed door met de baardkam.

Tip: Mr Bear Family Baardolie Wilderness geeft een natuurlijke glans, verzacht je baard en maakt doorkammen gemakkelijk. Vind je de meeste baardolie een te vet gevoel geven? Probeer dan Layrite Concentrated Beard Oil voor een fris gevoel en extra goede hydratatie.